Dé carrièrebeurs voor hoogopgeleide, ambitieuze vrouwen 29 & 30 november 2013 - Amsterdam RAI

Vrouw & Carrière

Vrouw & Carrière is dé carrièrebeurs voor hoogopgeleide, ambitieuze vrouwen in de branches Marketing & Sales, Rechten, Finance, Techniek of ICT.

Het aantal vrouwen in topfuncties stijgt langzaam en het verschil in economische zelfstandigheid tussen werkende mannen en vrouwen is nog steeds groot. Dit terwijl het aandeel hoogopgeleide vrouwen juist sterk groeit. Bijna een miljoen vrouwen zijn hoger opgeleid dan hun mannen en onder hoogopgeleiden van 25 tot 35 jaar is het aandeel van vrouwen groter dan het aandeel van mannen. (Bron: CBS).

Vrouwelijke kwaliteiten

Vrouwen staan om vele kwaliteiten bekend. Ze zijn sociaal, communiceren gemakkelijk en benaderen vraagstukken vanuit het belang van het team en het bedrijf. Daarnaast kunnen ze als geen ander multi-tasken, iets wat vrouwen van oudsher hebben meegekregen.

Vrouwelijk talent gezocht!

Steeds meer bedrijven worden zich hiervan bewust en stimuleren de doorstroom van vrouwelijk talent. Ze erkennen en waarderen talenten door de vrouwen te ondersteunen in hun carrière.

Carrièrebeurs

Vrouw & Carrière is ontwikkeld vanuit de overtuiging dat het bij elkaar brengen van werkgevers en potentiële vrouwelijke werknemers zal leiden tot een energiek resultaat: inspiratie voor het inzetten van talenten, het vormgeven aan ambitie en het bevorderen van flexibiliteit in carrièrepaden.

Hoe bevooroordeeld ben jij?

Ons brein vindt het wel eens lastig om typisch mannelijke eigenschappen te koppelen aan vrouwen. Besluitvaardig als kwaliteit bijvoorbeeld aan een vrouw koppelen, gebeurt niet zo snel. Deze zogenoemde mindbugs zijn geconditioneerd en zorgen ervoor dat je handelt naar je vooroordeel over de ander. Zo, krijg je niet altijd een eerlijke kans.

Wil jij meedoen met het interactieve ronde tafelgesprek van Liander? Geef je dan nu alvast op!

Waar & wanneer


-


-

Amsterdam RAI
Europaplein 1
Amsterdam

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van aankomende carrièrebeurzen.

Inschrijven ›

Mijn account

Je bent niet ingelogd.

Mediapartners
Memory MagazineJobnetTechnisch WeekbladHet Carrière Jaarboek