Schrijf je nu in!

Workshops 2013

Tijdens De Nationale Carrièrebeurs 2013 op v5ijdag 15 en zaterdag 16 maart kon je de onderstaande carrièregerichte en vakinhoudelijke workshops volgen in Amsterdam RAI.

 • Dressed for success

  Twijfel je over de dresscode in de bedrijfscultuur waar je gaat solliciteren? Wil je weten wat de do's en don'ts zijn voor een succesvolle eerste kennismaking? Kom naar deze workshop en maak kans op een Oger Corporate maatpak ter waarde van €448, voor zowel man als vrouw.

  Lees meer over deze workshop »

 • Jouw carrière in zicht; Goud op de werkvloer

  Praat tijdens deze workshop van Randstad mee over talent, kansen, realiteit en aanpassingsvermogen. Hoe bereik jij jouw doel?

  Lees meer over deze workshop »

 • Carrièretips van Diederik Samsom

  In deze workshop vertelt Diederik Samsom alles over het verloop van zijn carrière: van student Technisch Natuurkunde tot partijleider van de PVDA. Hij geeft carrièretips en neemt de tijd om vragen uit het publiek te beantwoorden.

  Lees meer over deze workshop »

 • The Road to Success

  'Succes dwing je af' is een veelgehoord cliché, maar zoals in elk cliché zit hierin ook een kern van waarheid. Hoe zorg je ervoor dat je op de snelweg van je carrière de juiste afslagen neemt? Topmannen en -vrouwen uit het bedrijfsleven vertellen onder leiding van Nicolette van Dam over hun loopbaan.

  Lees meer over deze workshop »

 • Hoe kom ik over in een sollicitatiegesprek?

  Tijdens je sollicitatiegesprek wil je een goede indruk achterlaten. De selecteur baseert zich in zijn oordeel namelijk op zijn indruk van jou. Omdat je succesvol een goede indruk achter wil laten, is het belangrijk dat je weet welke factoren bij jou van invloed zijn.

  Lees meer over deze workshop »

 • Onderscheid jezelf met personal branding

  1 vacature en 242 sollicitanten, hoe zorg jij ervoor dat ze jou willen hebben? Personal branding is het proces van het in kaart brengen van jouw unieke talenten en capaciteiten en hoe je deze effectief kunt communiceren. Hierdoor ben je beter in staat een passende baan te verwerven waarin jij het beste uit jezelf kunt halen.

  Lees meer over deze workshop »

 • De Quarterlife keuzes

  In de Quarterlife maak je allerlei keuzes in je leven. Je wordt bij het maken van deze keuzes bewust en/of onbewust beïnvloed door de maatschappij, je ouders en omgeving. De uitdaging in de Quarterlife is om te ontdekken wat je werkelijk wilt en de carrière te kiezen die bij je past!

  Lees meer over deze workshop »

 • Presentatietraining; Zeg wat je wilt zeggen!

  In deze workshop leert RömerMattieTan trainingen je de essentiële tips en trics uit het acteursvak.

  Lees meer over deze workshop »

 • Netwerken, de kunst van het gunnen!

  De gunfactor is van essentieel belang bij het verkrijgen van een baan als je met allemaal gelijkgestemden zit. Iedereen is goed en iedereen kan de baan in principe krijgen. Dus hoe onderscheid je jezelf dan?

  Lees meer over deze workshop »

 • Hoe word je succesvol ondernemer?

  Denk je aan het starten van een eigen onderneming? Succesvol ondernemer Jeroen Holthaus leert je alle 'tips en tricks' van het ondernemen!

  Lees meer over deze workshop »

 • Slim, Snel & Succesvol Afstuderen

  Ben jij aan het afstuderen? In deze workshop maak je kennis met drie sprekers die HBO & WO studenten, duale studenten & werkende professionals begeleiden bij het uitvoeren van praktisch & wetenschappelijk onderzoek, en het schrijven van scripties.

  Lees meer over deze workshop »

 • Wat moet je met een accountant?

  Van een accountant mag je als ondernemer verwachten dat hij je bedrijf kent, een goede sparringspartner is, efficiënt en pro-actief is, je bedrijf adviseert en daarmee bijdraagt aan de groei en bloei van je bedrijf. Maar is dat ook zo?

  Lees meer over deze workshop »

 • Waar haalt de accountant zijn kennis vandaan?

  Slechte cijfers bestaan niet. Er zit altijd een verhaal achter van wel of niet gerealiseerde verwachtingen. Een verhaal van durf. Oog hebben voor dat verhaal, daaruit conclusies trekken en nieuwe kansen helpen creëren, dat is wat een accountant doet.

  Lees meer over deze workshop »

 • Haalt de accountant 2016?

  Werkzaamheden rond de jaarrekening, het vastleggen van gegevens en het structureren daarvan worden steeds meer overgenomen door computers. Het wordt meer en meer een commodity, een basisproduct van software, van IT-programma's, waaraan de accountant een toegevoegde waarde moet geven. De prijs bepaalt welke accountant die waarde zal geven.

  Lees meer over deze workshop »

 • Accountant is een beroep voor het leven, toch?

  Die baan voor het leven bestaat niet (meer). De uitdaging in de accountancy wordt wel steeds groter, want er wordt om een innovatieve aanpak gevraagd. Om uitstekende dienstverlening, om meedenken in nieuwe innovaties, om andere structuren, een andere structurele aanpak.

  Lees meer over deze workshop »

 • Een accountant heeft meer nodig dan een netwerk en een vlotte babbel!

  Netwerken en social media behoren in deze tijd tot de vaste en gangbare gespreksonderwerpen. Ook vindt bijna iedereen dat je niet zonder netwerken kunt. Dat geldt zowel voor je privé als voor je zakelijke leven. Iedereen doet het, dus je kunt je maar beter aansluiten. Maar is dat werkelijk noodzakelijk?

  Lees meer over deze workshop »

 • Zijn er alternatieven voor een accountant?

  De financieel zakelijke dienstverlening vraagt om steeds meer specialisten. Mensen die op hun vakgebied expert willen zijn. Met een accountantsopleiding kun je werken in het hele gebied van deze dienstverlening. In het bedrijfsleven als CEO, als Controller of als Consultant.

  Lees meer over deze workshop »

 • Hoe word jij de ultieme trainee voor een bank?

  De huidige dynamiek van de financiële wereld stelt hoge eisen aan nieuwe medewerkers. Op websites staat veel informatie, maar toch. Wat moet je doen en vooral laten? Past jouw talent bij de identiteit van de bank en omgekeerd?

  Lees meer over deze workshop »

 • Accountmanager Private Banking, iets voor jou?

  Integriteit en kennis van de laatste financiële ontwikkelingen zijn onontbeerlijk. De veeleisende klant ziet meer dan ooit in de accountmanager Private Banking de anticiperende sparringspartner.

  Lees meer over deze workshop »

 • Wat houdt Risicomanagement in?

  Controllers, ausitors en andere financiële specialisten van verzekeringsmaatschappijen spelen een eminente rol als het gaat om riskmanagement.

  Lees meer over deze workshop »

 • Grip op je loopbaan

  Een nieuwe of eerste baan is altijd spannend. Dit geldt niet alleen voor starters die uit een andere cultuur komen, maar ook voor hen die in Nederland zijn opgegroeid. Tijdens deze workshop krijg je praktische tips en adviezen over hoe je grip kunt krijgen op je loopbaan.

  Lees meer over deze workshop »

 • Solliciteren is werken

  Solliciteren is een vak apart. Tijdens deze workshop krijg je praktische tips en adviezen hoe je gericht aan de slag kunt gaan tijdens jouw sollicitaties.

  Lees meer over deze workshop »

 • Werken en carrière maken binnen de gezondheidszorg!

  Wil jij werken in de geneesmiddelenindustrie, de apotheek, het ziekenhuis, of wil je de werking van nieuwe medicijnen onderzoeken? Wat houdt het vak van CRA in? Wat doet een Rayonmanager nou echt?

  Lees meer over deze workshop »

 • De farmaceutische industrie: daar wil jij werken!

  De interessante kansen en mogelijkheden in deze vrij onbekende branche staan centraal in deze workshop. Waar liggen jouw kansen en wat zijn de voordelen van werken in de farmaceutische industrie?

  Lees meer over deze workshop »

 • De wondere wereld van geneesmiddelen

  De laatste decennia zijn er veel nieuwe geneesmiddelen ontwikkeld in de farmaceutische industrie. Daar werken kinetici, scheikundigen, farmacologen, clinici, toxicologen en farmaceuten in teams aan samen. Er zijn zoveel mensen nodig om een nieuw geneesmiddel te ontwikkelen, maar hoe verloopt dat proces nou eigenlijk en wat kan jouw rol hierin zijn?

  Lees meer over deze workshop »

 • Carrière maken begint bij jezelf!

  Omdat je zelf verantwoordelijk bent voor je carrière, leer je stap voor stap je persoonlijkheidskenmerken te benoemen en samen te vatten. In deze korte workshop zul je zien wat je zelf moet doen om carrière te maken.

  Lees meer over deze workshop »

 • Werken op projectbasis

  Van het ontwerp van een chemische fabriek direct overstappen naar een offshore boorplatform. Als werknemer van een ingenieursbureau of technisch detacheerder werk je vaak aan steeds verschillende projecten. Door een kijkje in alle verschillende keukens te nemen, blijft je baan altijd nieuw en uitdagend.

  Lees meer over deze workshop »

 • Ik ben fantastisch!

  Waarom ben ik er? Wat zijn mijn intrinsieke motivaties om met techniek bezig te zijn? Jouw drijfveren maken je tot wie je bent. Wat is dan je boodschap in de zoektocht naar jouw toekomstige baan?

  Lees meer over deze workshop »

 • Bouwkunde: wat nu?

  Bij bouwkundigen en civiel technici komt de financiële crisis het hardst aan. Bouwbedrijven krijgen harde klappen en banen liggen niet voor het oprapen. Zijn er ook alternatieven voor mensen met deze opleidingen? Deze workshop toont de mogelijkheden.

  Lees meer over deze workshop »

 • Doorgroeien als ingenieur

  Vaak is de keuze voor je eerste baan het meest spannend, maar die voor je tweede of derde baan is minstens zo belangrijk. Als dertiger kun je jouw carrière in de gewenste richting sturen. In deze workshop vertellen bedrijven welke keuzes daarbij voor ingenieurs van belang zijn.

  Lees meer over deze workshop »

 • Topprojecten voor ingenieurs

  Ingenieurs zijn scheppers. Of het nou gaat om geavanceerde machines, grote infrastructuurprojecten of ruimteschepen; ze zijn bedacht en gemaakt door ingenieurs. In deze workshop maak je kennis met de verschillende topprojecten bij Nederlandse bedrijven en zie je hoe je als ingenieur de wereld vorm kunt geven.

  Lees meer over deze workshop »

 • Is er ook een app om carrière te maken?

  Netwerken is in deze tijd van levensbelang voor je carri7egrave;re, want kennis is macht en kennissen maken machtig. LinkedIn, Hyves, XING: allemaal populaire netwerken die je verder kunnen helpen. Social Analytics maken inzichtelijk wie waarover, hoe vaak en hoeveel praat en wat men daarvan vindt.

  Lees meer over deze workshop »

 • Hoe nieuw is Het Nieuwe Werken nu eigenlijk?

  Het Nieuwe Werken begon ongeveer in 1920 toen we naar een 40-urige werkweek gingen. Nu is de dynamische wereld van het werken onderhevig aan onomkeerbare ontwikkelingen, zoals globalisering en de evolutie van de arbeidsmarkt. Daarbij worden ondernemingen transparanter en zijn ze steeds vaker 24/7 bereikbaar.

  Lees meer over deze workshop »

 • De Cloud komt steeds dichterbij, wat is de 'weersverwachting'?

  Cloudoplossingen zijn cloud-configuraties waarbij alle data en applicaties helemaal 'uit de cloud' komen. Daarbij kan onderscheid gemaakt worden tussen private clouds, waarbij organisaties vaak zelf servers in een datacenter bezitten, en public clouds zoals Amazon- en Microsoft-oplosssingen en alles wat daartussen zit.

  Lees meer over deze workshop »

 • Kies je eigen advocatenkantoor

  Welk type kantoor past het best bij welk type jonge jurist? Wordt het een global firm, een nichekantoor, een regionaal kantoor of een zogeheten national? En moeten er notarissen bij en belastingadviseurs? Wel of geen 'kantoorbar' en casual fridays? Vraag het aan de kantoren uit verschillende categorieën.

  Lees meer over deze workshop »

 • Mijn eerste pleidooi

  De zenuwen gieren door je keel: morgen sta je voor de rechter! En de cliënt kijkt mee! Hoe bereid je je voor? Krijg je genoeg steun van je patroon? Begrijp je eigenlijk wel waar het over gaat?

  Lees meer over deze workshop »

 • De strafpleiter spreekt

  ...en luistert naar je vragen! Dit jaar opnieuw een van de classics op Het Nationaal Juristencongres. Drie strafpleiters vertellen over actuele ontwikkelingen in hun praktijk en discussiëren met jullie over de dilemma's van het strafrecht, van moord op de buurvrouw tot handel met voorkennis.

  Lees meer over deze workshop »

 • Advocaten in de 'spotlights'

  Steeds vaker zien we advocaten op televisie verschijnen. En niet alleen in serieuze programma's. Advocatuur lijkt soms wel tot een soort 'infotainment' te worden. Niet zo gek, want 'recht is in' en verbaal begaafde advocaten blijken kijkers te trekken.

  Lees meer over deze workshop »

 • Rechterlijke macht: onbekend en onbemind

  De rechterlijke macht is weinig in trek als carrièremogelijkheid bij rechtenstudenten. Deels komt dat door de onbekendheid met het vak. Wat houdt het in om rechter of officier van justitie te zijn. Hoe wordt je dat, hoe leuk of moeilijk is dat en betaalt het nog een beetje?

  Lees meer over deze workshop »

 • Nog 100 wachtenden voor u

  De tijden dat studenten de werkgevers voor het uitkiezen hadden ligt achter ons. De kredietcrisis heeft ervoor gezorgd dat advocatenkantoren het zich kunnen veroorloven veel kieskeuriger te zijn in hun selectie van nieuwe werknemers. Wat betekent dit voor de aankomende jurist?

  Lees meer over deze workshop »

 • Verleg je grenzen

  Onze economie verinternationaliseert alsmaar meer. Dat levert kansen op voor bedrijfsjuristen en advocaten die geïnteresseerd zijn om over (hun) grenzen heen te kijken. Over welke specifieke skills beschikken deze juristen en hoe gaan zij om met taalbarrières en cultuurverschillen?

  Lees meer over deze workshop »

 • Togaberoep ja of nee?

  Wie aan jurist denkt, zegt advocaat. Of rechter. Maar uiteindelijk eindigt maar een klein deel van de afgestudeerden in toga. Heel veel juristen zien nooit een rechtszaal van binnen. Die kiezen voor andere banen. Denk aan de overheidsjurist, de bedrijfsjurist en de juridisch consultant.

  Lees meer over deze workshop »

 • Mediatraining, tips & trics

  Aan de hand van actuele ontwikkelingen biedt de spreker een korte, krachtige mediatraining voor advocaten aan. Wat gaat er mis, waar gaat het goed tussen advocaat en media? Spreker Gerben Kor zal enkele handvatten geven voor de omgang met de media. Kern daarbij is: een langetermijnvisie op een kortermijnfenomeen.

  De workshop wordt aangeboden door OSR Juridische Opleidingen en deelnemers verdienen een gratis PO-punt.

  Lees meer over deze workshop »

 • Wisselwerking recht en media

  Aan de hand van actuele kwesties gaat spreker Malini Faasen in op enkele kernvragen. Wat is de rol van de advocaat in een gemedialiseerde samenleving? Hoe kijken de media tegen recht aan? Wat is de dynamiek van een rechtszaak in de media? Hoe kan een advocaat zich in civiele zaken het beste opstellen met betrekking tot de media? Wat zijn de do's en don'ts in een interview op televisie, radio of andere media? De workshop heeft een interactief karakter. Mr. Gerben Kor is als co-referent en discussieleider bij de workshop aanwezig.

  De workshop wordt aangeboden door OSR Juridische Opleidingen en deelnemers verdienen een gratis PO-punt.

  Lees meer over deze workshop »

 • Carrière na je MBO-techniek: poen of kennis?

  Mooi! Je hebt je MBO-techniek diploma op zak! En nu? Ga je meteen voor de knaken, of ga je verder studeren om er later meer uit te halen?

  Lees meer over deze workshop »

 • Slimmer een Topscriptie schrijven

  Een scriptie schrijven is een bekend struikelblok voor de meeste studenten. Hoe schrijf je nu een goede scriptie als de eindstreep nog zo ver weg lijkt of als je vastloopt? En hoe zorg je ervoor dat je gemotiveerd blijft?

  Lees meer over deze workshop »

 • Jouw Master, jouw werkelijke richting?

  Hoe zorg je dat je een Master kiest die bij jou past? In deze workshop krijg je tips en handvatten om te zorgen dat jij op de juiste plek verder kunt studeren.

  Lees meer over deze workshop »

 • Verdien die Master terwijl je werkt!

  Je bent al aan het werk en hebt een leuke baan met goede carrièremogelijkheden, maar je wilt toch meer uit jezelf halen. Je hebt ambitie en je bent nieuwsgierig. Hoe pak je dat aan?

  Lees meer over deze workshop »

 • Het leven begint pas bij je Master!

  Waarom zou je na een Bachelor nog beginnen aan een Masteropleiding? Met een Master vergroot je onder meer jouw mogelijkheden op de arbeidsmarkt, maar er is meer! Luister naar verschillende onderwijsinstellingen en hoor wat zij jou kunnen bieden en wat jouw mogelijkheden zijn. Geef jezelf de beste start!

  Lees meer over deze workshop »

 • Vind je droombaan in de maritieme, offshore en dredging sector!

  De huidige arbeidsmarkt dwingt je meer dan ooit om je te onderscheiden. Hoe zorg je ervoor dat juist jouw CV en motivering opvalt? Tijdens deze workshop krijg je inzicht in waar recruiters uit de maritieme, offshore en dredging sector in deze tijd op letten.

  Lees meer over deze workshop »

 • Solliciteren: Social Media, of toch die traditionele brief?

  Kies jij voor solliciteren via Social Media, of voor die klassieke sollicitatiebrief? In deze workshop krijg je uitleg over hoe je het beste kunt solliciteren binnen de maritieme sector.

  Lees meer over deze workshop »

 • Sales: de kickstart voor een succesvolle carrière

  Er werd al verkocht voordat de eerste verkopers zich verkoper noemden. En elk mens is ook meer verkoper dan men denkt. Sales blijkt namelijk het beste vak waar jouw grootste creativiteit, je beste sociale vaardigheden en jouw mooiste visie op de toekomst leerzaam bij elkaar komen.

  Lees meer over deze workshop »

 • Leiderschap: waarom de meeste managers geen leiders zijn

  In deze workshop ontdek je de vijf belangrijkste eigenschappen van een leider en kom je te weten waarom een manager nooit een leider kan zijn. Beleef zelf de verschillen tussen managen en leiden en tussen een organisatie die 'In Controle' of 'In Control'is. Laat je inspireren door het vertrouwen van de leider versus het wantrouwen van de manager.

  Lees meer over deze workshop »

 • Out of your box in 3600 seconden

  Zo'n snelle cursus heb je nog nooit gehad! Je ontmoet de drempels voor creatief denken. Je leert geraffineerde methoden om deze blokkades succesvol te doorbreken en concrete resultaten te boeken.

  Lees meer over deze workshop »

 • Werken voor Nederland...als rijkstrainee!

  Pas afgestudeerd (wo-master) en wil jij je inzetten voor een beter Nederland? Als rijkstrainee krijg je de kans om te werken aan allerlei maatschappelijke onderwerpen. In april 2013 wordt er weer een nieuwe groep rijkstrainees geworven.

  Lees meer over deze workshop »

 • Verdient Europa jouw talent? Traineeships en banen bij de EU

  Ben je (bijna) afgestudeerd en reikt je blik verder dan de Nederlandse grenzen? Ambieer je een internationale carrière, maar zoek je ook een baan met inhoud en maatschappelijke relevantie? Dan is een carrière bij de Europese Unie iets voor jou.

  Lees meer over deze workshop »

 • After your PhD commercial enterprises are waiting for you!

  With your PhD degree you are of great value in the commercial world. Commercial enterprises are waiting for you. What is your value in this commercial world? What are your career opportunities? Maybe there are possibilities you've never thought of before.

  Lees meer over deze workshop »

 • Be aware of your capabilities!

  In this workshop we focus on professional development. What competence do you have as a PhD student and what capabilities do you wish to develop? In an exercise you will match your capabilities with different career paths.

  Lees meer over deze workshop »

 • Become a PhD after finishing your Master!

  Ever thought of becoming a PhD? In this workshop PhD students share their experiences about finding the most interesting vacancies, the most interesting university and the most interesting subjects.

  Lees meer over deze workshop »

 • Different career opportunities for PhD students

  As a PhD you are educated and prepared for an academic career, but there are more possibilities for PhD's! You can work within a commercial enterprise or within a (non) governmental organisation. You can even start your own company!

  Lees meer over deze workshop »

 • Netwerken voor een beter carrière

  Netwerken is de meeste essentiële vaardigheid voor het maken van een bliksemcarrière! Maar hoe bouw je een netwerk op? En hoe breng je structuur aan in je netwerkactiviteiten voor het maximale resultaat?

  Lees meer over deze workshop »

 • SuperPowers - De ontdekking van je Awesome Self

  Kom naar dit Helden-uur en vlieg naar buiten met praktische handvatten om je SuperPower nog beter in te zetten op het werk en bij je sollicitaties!

  Lees meer over deze workshop »

 • De Belastingdienst gaat horizontaal

  Als relatief nieuw instrument zet de Belastingdienst de laatste jaren steeds vaker Horizontaal Toezicht in. Vooral voor ondernemingen is deze vorm van samenwerking een enorme vooruitgang als het gaat om het vroegtijdig inzicht hebben in de fiscale verplichtingen.

  Lees meer over deze workshop »

 • Benieuwd naar de digitale wereld achter Rijkswaterstaat?

  IT is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Tablets, TomTom en smartphones zijn de gewoonste zaak van de wereld geworden. Bij Rijkswaterstaat heeft ICT een prominente rol binnen onze dagelijkse werkzaamheden en in de projecten.

  Lees meer over deze workshop »

 • Beter solliciteren door jezelf te verkopen

  Wil je meer kans maken op je ideale baan? Dat kan door jezelf goed te verkopen! In deze workshop krijg je een aantal verkooptechnieken aangereikt, waardoor je beter leert solliciteren.

  Lees meer over deze workshop »

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van aankomende carrièrebeurzen.

Inschrijven ›

Mijn account

Je bent niet ingelogd.

Mediapartners
ICTwerktComputableKnaek.