Fred Galstaun

Algemeen directeur - SENSIKS

Fred Galstaun

Fred Galstaun is oprichter van Sensiks, een bedrijf in Sensory Reality. Dit is een nieuwe technologie waarmee in een multi-zintuigelijke belevingscabine 360°-totaalbelevingen gecreëerd worden.

Fred begint zijn loopbaan met uiteenlopende banen. Hij werkt als glazenwasser, internationaal vrachtwagenchauffeur, verkoper en komt uiteindelijk in 2003 bij Booking.com terecht, waarmee hij in de 5 opvolgende jaren een enorme groei doormaakt. Hier wordt hij door geïnspireerd en in 2008 besluit hij zijn eigen bedrijf in de online verkoop van wellness artikelen te beginnen, dat inmiddels 15 medewerkers telt.

Tijdens een stressvolle burn-out periode vond hij ontspanning op het Scheveningse strand. Hij vroeg zich af of het mogelijk zou zijn om dat ontspannende strandgevoel na te bootsen middels zintuigelijke prikkels. 

In samenwerking met Baltan Laboraties, RESHAPE/RADBOUDUMC, TNO en TU Delft ontwikkelt hij de Sensory Reality Pod met gekoppeld softwareplatform waarmee audiovisuele content zoals muziek, film, VR en games verrijkt kan worden met 360° geuren, trilling, wind en warmte. Hiermee kan het brein getriggerd worden om opgeslagen herinneringen en emoties uit het verleden te herbeleven. Zo kan bijvoorbeeld een strandgevoel opgewekt worden ter ontspanning of een trauma om te behandelen.

Sensory Reality bleek zeer veel toepassingen te hebben binnen zorg en media. Het is de missie van Sensiks om mentaal welzijn wereldwijd te vergroten, en de mentale capabiliteit en weerbaarheid van het menselijk brein te optimaliseren.

Fred spreekt tijdens

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van aankomende carrièrebeurzen.

Inschrijven ›

Mijn account

Je bent niet ingelogd.

Mediapartners
ICTwerktComputableKnaek.