Datagedreven verduurzamen van woningen in de praktijk

Techniek

Als onderdeel van de energietransitie moeten we slimmer en efficiënter omgaan met de beschikbare middelen, om de energiearmoede sneller en effectiever met elkaar te verminderen. Mensen, data en beeldherkenning verbinden om slimme duurzame steden te realiseren. Vanuit innovatie en opleiding neemt de Hogeschool Utrecht je mee hoe naar een duurzame samenleving toegewerkt kan worden, die ook nog eens duurzaam kan leven op deze planeet. Hoe dragen we bij vanuit de renovatie wereld om klimaatdoelen te behalen en toe te werken naar een toekomstbestendige leefomgeving? Vanuit de praktijk geeft Tsavo inzicht in de resultaten die de afgelopen jaren zijn gerealiseerd op basis van 12.000 verduurzaamde woningen.

Door

Gespreksleider

  • Marit is bouwkundige. In haar rol als projectleider variëren haar projecten van individuele woningen tot complexen van 400 woningen, met een project duur van 1 week tot 2 jaar en van installatie tot gehele schil aanpak met complexe vastgoedinformatie. Haar kennis zet zij in bij verduurzamingsprojecten in bewoonde staat en bij bouwkundige onderhouds vraagstukken.

    Marit spreekt tijdens:

    Lees meer ›

Spreker Bekijk alle sprekers ›

  • Rogier is docent en onderzoeker bij de onderzoeksgroep ‘Nieuwe Energie in de Stad’, aan de Hogeschool Utrecht. In zijn rol als projectleider en onderzoeker werkt hij samen met studenten, het bedrijfsleven en overheden om het thema renovatie verder te brengen. Sociaal, economisch, technisch, industrieel en circulair zijn de thema’s die hij in samenhang onderzoekt. Zijn drijfveer is om een mooie betaalbare leefomgeving te bieden die eerder niet haalbaar leek.

    Rogier spreekt tijdens:

    Lees meer ›

Mijn account

Je bent niet ingelogd.