Standbouw - info opbouw en afbouw stand

Op het inschrijfformulier heeft u kunnen kiezen uit verschillende soorten standbouw; eigen standbouw, standaard standbouw of het all-in pakket. Deze drie soorten pakketten brengen verschillende soorten logistieke procedures met zich mee. Lees dus goed welke voor u van toepassing is.

                                                Eigen standbouw                                                            

Opbouwtijden en route
Donderdag 21 november van 12.00 uur- 22.00 uur* 
Het is niet toegestaan om eerder op te bouwen, voor 12.00 uur kan ook niet worden gelost of ingebracht. Laden en lossen kan via de grote inbrengdeuren van de hal. Ter plaatsen wordt u hier naartoe geleid.

*vanaf 22.00 uur moeten de gangpaden vrij zijn in verband met schoonmaak.

Let op: deze tijden gelden voor de standbouwer die uw stand zal opbouwen. Voor het inrichten van de stand door u of uw collega's gelden andere tijden. In verband met veiligheidsvoorschriften in de hal tijdens opbouw worden er tot 16.00 uur alleen standbouwers toegelaten.

Inrichten stand/materialen afleveren bij stand
Donderdag 21 november van 16.00 uur tot 22.00 uur
Vrijdag 22 november van 08.00 uur tot 09.00 uur

Zorg ervoor dat u grote/zware objecten en materialen op donderdag tussen 16.00 en 22.00 uur binnen zijn. Op de beursdagen zelf blijven de grote inbrengdeuren gesloten in verband met verwarming en kou. Materialen kunnen alleen via de hoofdingang naar binnen worden gebracht. 

Afbouwtijden eigen standbouw
Zaterdag 23 november van 17.30 uur - 23.00 uur*
De standbouwers worden vanaf 17.30 uur via de inbrengdeuren de hal binnen gelaten. Voor 17.30 uur blijven de inbrengdeuren gesloten. U en uw collega's kunnen vanaf 17.00 uur de stand uitruimen. Wij vragen u hier niet eerder mee te beginnen.

*Indien op- of afbouwtijden overschreden worden, zullen alle kosten die hieruit voortvloeien verhaald worden op de exposant.

Eisen aan eigen standbouw
(zie ook "kwaliteitseisen en gedragsregels" in de deelnemingsvoorwaarden 16-21)
Hieronder leest u de kenmerken en bijbehorende verplichtingen van eigen standbouw:

 • De standbouw moet gebouwd worden door een erkende standbouwer die een kwalitatieve stand kan bouwen.
 • De gehuurde ruimte dient volledig te worden afgebakend, behalve wanneer deze ruimte grenst aan een gangpad. Er mag geen gebruik worden gemaakt van de wanden van buur stands. 
 • De exposanten of diens bouwer zorgt zelf voor: wanden,vloerbedekking, elektriciteitsaansluiting, verlichting (aanvraag via webshop Brederode zie hoofdstuk 'faciliteiten in en rondom uw stand') standschoonmaak en overige additionele zaken. 
 • De minimale en maximale bouwhoogte is 2,50 meter. Er kan toestemming worden verkregen voor een afwijkende bouwhoogte aan de beursorganisatie, dit graag voor 7 oktober aanvragen.
 • Dien het standontwerp van uw stand voor 7 oktober in bij de beursorganisatie ter beoordeling. De organisatie bepaalt of het ontwerp goedgekeurd wordt. Lever hierbij ook de contactgegevens van de standbouwer aan. Vergeet hierbij niet ook het mobiele telefoonnummer te noteren waarbij de standbouwer bereikbaar is gedurende de opbouw en afbouw. 
 • Zie ook 'kwaliteitseisen en gedragsregels' in de deelnemersvoorwaarden 16-21

                                                  Standaard standbouw                                                

Opbouwtijden standaard standbouw
Donderdag 21 november wordt uw standaard stand om 17.00 uur opgeleverd door de standbouwer. U kunt uw stand inrichten/aankleden op:
Donderdag van 17.00 uur tot 22.00 uur*
Vrijdagochtend van 08.00 uur tot 09.00 uur **

*Voor 16.00 uur is de hal enkel toegankelijk voor standbouwers i.v.m. veiligheidsvoorschriften.

** Vrijdagochtend is de inbrengdeur gesloten in verband met verwarming en kou. Het is enkel mogelijk om door de hoofdingang materialen naar binnen te brengen. Overige deuren worden onder geen beding geopend. Wij adviseren zware en/of grote materialen donderdag na 16:00 uur in uw stand te plaatsen dit ivm smallere doorgang bij de hoofdingang. 

Afbouwtijden
Zaterdag 23 november van 17.30 uur -23.00 uur*
De standbouwers worden vanaf 17.30 uur via de inbrengdeuren de hal binnen gelaten. Voor 17.30 uur blijven de inbrengdeuren gesloten. U en uw collega’s kunnen vanaf 17.00 uur de stand uitruimen. Gelieve niet eerder dan 17.00 uur te starten met het uitruimen/opruimen van uw stand. 

* Indien op- of afbouwtijden overschreden worden, zullen alle kosten die hieruit voortvloeien verhaald worden op de exposant.

Standaard standbouw bestaat uit:

 • Standaard standbouw wordt verzorgd door de beursorganisatie in samenwerking met Brederode Expo;
 • De stand bestaat uit: tapijttegels standaard antraciet, of een kleur naar keuze (3 weken op voorhand keuze kleur doorgeven aan standbouwer, u ontvangt hierover een mail vanuit de standbouwer);
 • Witte systeemwanden van 2,5 hoog, gevat in een aluminium profiel;
 • De stand wordt binnen het aantal afgenomen m2 gebouwd, dit betekend dat de binnenmaten van de stand kleiner zijn dan de afgenomen m2: wilt u iets op maat laten maken voor in de stand, vraag dan de binnenmaten op bij de standbouwer;
 • Stands vanaf 4m breed worden voorzien van plafondhout om de constructie stevig en veilig te houden, houd hier rekening mee m.b.t. de inrichting;
 • Naamsvermelding op de frieslijst in Helvetica Kapitaal (in hoofdletters á 7,5 cm groot), de frieslijst is 30 cm hoog;
 • De verlichting bestaat uit 3 spots per 9m2
 • Wij voorzien de stand van 1 dubbele wandcontactdoos met 1 kw (elektra NIET bestellen via de webshop van Brederode, dit is standaard aanwezig in de stand);
 • Standaard standbouw is exclusief meubilair en overige additionele zaken. U kunt meubilair huren bij de standhouwer, zie hoofdstuk 'faciliteiten in en rondom uw stand';
 • Voor het ophangen van posters dient onder het dubbelzijdige tape enkelzijdige tape geplakt te worden, dit om te voorkomen dat lijmresten achterblijven; bij de standbouwer en informatiebalie zijn ook zakjes verkrijgbaar met speciale tape;
 • Het is niet toegestaan met spijkers of nietjes de wanden te beschadigen. Voor het ophangen van fotolijsten e.d. zijn speciale haken verkrijgbaar bij de standbouwer (bereikbaar via de informatiebalie) op de beurs.

Standaard standbouw voorbeelden:

                Voorbeeld opstelling standaard standbouw 9m2 hoekstand

Voorbeeld opstelling standaard standbouw 9m2 tussenstand

                                                       All-in pakket                                                                

Ook bieden wij het all-in pakket aan (bijv. gemeenteplein)

Opbouwtijden All-in pakket
Donderdag 21 november wordt uw standaard plek om 17.00 uur opgeleverd door de standbouwer.
U kunt uw plek inrichten/aankleden op:
Donderdag 21 november van 17.00 uur tot 22.00 uur*
Vrijdagochtend van 08.00 tot 09.00 uur **
*Voor 16.00 uur is de hal enkel toegankelijk voor standbouwers i.v.m. veiligheidsvoorschriften.

** Vrijdagochtend is de inbrengdeur gesloten in verband met verwarming en kou. Het is enkel mogelijk om door de hoofdingang materialen naar binnen te brengen. Overige deuren worden onder geen beding geopend. Wij adviseren zware en/of grote materialen donderdag na 16:00 uur in uw stand te plaatsen dit ivm smallere doorgang bij de hoofdingang. 

Afbouwtijden
Zaterdag 23 november van 17.30 uur - 23.00 uur*
De standbouwers worden vanaf 17.30 uur via de inbrengdeuren de hal ingelaten. Voor 17.30 uur blijven de inbrengdeuren gesloten. U en uw collega’s kunnen vanaf 17.00 uur de stand uitruimen. Gelieve niet eerder dan 17.00 uur te starten met het uitruimen/opruimen van uw stand. 

* Indien op- of afbouwtijden overschreden worden, zullen alle kosten die hieruit voortvloeien verhaald worden op de exposant.

All-in pakket standbouw bestaat uit:
Voor u staat er een standaard plek van 6m2 klaar tussen de andere deelnemende partijen bestaande uit:

 • Een plek van 6m2 (3 meter diep, 2 meter breed, 2.50 meter hoog. Houd rekening met een frieslijst aan de buitenzijde van de stand wanneer u hoge objecten wilt plaatsen neem dan contact op met de beursmanager voor overleg);
 • Wij voorzien de stand van 1 dubbele wandcontactdoos met 1 kw (elektra NIET bestellen via de webshop van Brederode, dit is standaard aanwezig in de stand)
 • 1 statafel en 2 krukken
 • De verlichting bestaat uit spotjes
 • Naamsvermelding op de frieslijst in Helvetica Kapitaal (in hoofdletters á 7,5 cm groot), de frieslijst is 30 cm hoog;
 • Mogelijkheid tot doelgroepen vermelding op de frieslijst. Geef voor 24 oktober uw keuze door aan de beursmanager.
Mijn account

Je bent niet ingelogd.