Brigitte Buis

Partner - WEP

Brigitte Buis

Brigitte Buis is partner van WEP, waarmee zij ruimte en vrijheid creëert voor mensen.

Brigitte Buis is opgegroeid in Monnickendam, een vissersplaatsje aan de voormalige Zuiderzee, nu IJsselmeer. Daar woont zij nog steeds, samen met haar gezin.

Na het Atheneum in Purmerend volgde Brigitte Buis de studie Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. In die tijd raakte zij actief betrokken bij de lokale politiek in Monnickendam. Na haar afstuderen is zij bij IBM gaan werken. Eerst in verkoop en marketing en daarna in management functies. Voor de postdoctorale opleiding Master of Strategic Management van Lemniscaat Management School heeft zij bij verschillende bedrijven strategische projecten succesvol uitgevoerd.

Brigitte Buis is een ondernemer die gefascineerd is door mensen. Door de ervaringen in haar leven is zij zich gaan verdiepen in haar bewustzijn. De vraag die zij zich stelde is hoe het komt dat zij denkt zoals zij denkt en dat zij reageert zoals zij doet. Zij wilde weten of zij zichzelf zou kunnen veranderen en hoe zij dat zou kunnen doen. De antwoorden op haar vragen creëerden zoveel ruimte voor haarzelf en in haar relaties met anderen, dat zij die ervaring wilde delen met anderen.

De ervaringen uit de bewustwordingscursus en de inzichten die Brigitte Buis opdeed tijdens de opleiding tot Master of Strategic Management waren voor haar aanleiding om voor zichzelf te beginnen. Zij wilt haar specifieke kennis en ervaring dáár inzetten waar zij de meeste waarde toevoegen. Voor haar is dat bij mensen en bij familiebedrijven. Opvolging in familiebedrijven is een bijzonder proces waar je als begeleider moet kunnen omgaan met individuen, groepen, emoties, bedrijfskundige vraagstukken en strategie. Samen met haar zus Patricia Buis beschikt zij over deze vaardigheden en zo is hun familiebedrijf ontstaan: WEP 'We Empower People'. WEP blijkt steeds een inspirerende ervaring, zowel voor hun klanten als voor henzelf.

Studie: Politicologie, Avatar® Master, Executive Management & Consultancy (MBA), Business University.

Ervaring: conflicthantering, verandermanagement, business development, verkopen, managen, besturen, coachen en trainen.

Specialisatie: strategievorming, inrichting van organisaties, begeleiden van veranderingen.

Sterke kanten: doelgericht; dringt snel door tot de kern van de zaak; inspireert en bekrachtigt mensen; kan mensen meenemen in verandering; bedreven in het inzetten van ICT voor het realiseren van bedrijfsdoelstellingen, denkt buiten traditionele kaders.

Nevenactiviteiten: raadslid in Waterland, voorzitter van de rekenkamercommissie in Heerhugowaard.

Bron: WEP

Brigitte spreekt tijdens

Zie ook

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van aankomende carrièrebeurzen.

Inschrijven ›

Mijn account

Je bent niet ingelogd.