Frederieke Maagdenberg

Learning & Development Professional - BLIK-OPENER

Frederieke Maagdenberg

Frederieke studeerde Human Resource Development en specialiseerde zich in het waarderend coachen. Daarnaast heeft ze zich verdiept in generatieleren en implementeert ze talentontwikkeling in programma’s voor organisatievernieuwing. Ook is zij de verbindende kracht in het netwerk van ondernemers in The Hub Amsterdam.

Waarderend coachen

  • Heb jij je blik open voor de mogelijkheden die je allemaal hebt?
  • Kun jij jouw talent helder formuleren?
  • Heb je jouw droom gevonden en kun je die krachtig overbrengen?
  • En weet je hoe je daar kunt komen?

Prachtig! Ik wens je veel plezier!

Wie ook al deze vragen positief wil beantwoorden, maar nu zoekende is, nodig ik uit om met mij in gesprek te aan. Als energieke en waarderende gesprekspartner begeleid ik je in het formuleren en het zetten van je eerste stappen.

Appreciative Inquiry Coaching

Daarbij gebruik ik 'appreciative inquiry coaching'. Een krachtige methode waar ik eerst zelf uitvoerig onderzoek naar gedaan heb.

De basis van waarderend coachen is dat coachees hun eigen ‘agents of change’ zijn en dat de focus op sterkten ligt en niet op tekortkomingen. De methode onderzoekt waar de kracht van de coachee ligt, waar zijn of haar energiebron zit en hoe die bron de coachee kan helpen om beweging op gang te brengen. De methode staat voor kiezen voor positieve beelden, waarderen van wat is, vanuit een ander perspectief naar moeilijkheden kijken en de aandacht richten op mogelijkheden. Het resultaat is dat coachees (opnieuw) leren dat ze zelf keuzes kunnen maken in de richting van hun persoonlijke passie (Orem, Binkert & Clancy, 2007; VUURwerkt, 2007).

De coach stelt positieve vragen, aangezien positieve vragen mensen aanmoedigen om het beste over zichzelf te denken. Daarbij is de focus op het heden en de toekomst in tegenstelling tot andere coachmethoden waarbij juist ook het verleden een belangrijke rol speelt. Aanvullend wordt een holistische blik op tijd gehanteerd; mensen worden niet gelimiteerd door een lineaire progressie in het leven, waardoor de invloed van het verleden zwaar op het heden en de toekomst drukt (Orem, Binkert & Clancy, 2007).

Waarderend coachen neemt dus als uitgangspunt dat de coachee de expert is. Door middel van het onderzoeken wat goed ging tijdens een succeservaring, komen elementen naar boven die wellicht zouden kunnen helpen bij het creëren van een volgend succes. Hierdoor vindt leren plaats via de ‘AI learning loop’, via de weg ‘het gevolg van een actie kwam overeen met verwachting over de uitkomst van de actie’.

Bron: http://www.coachplaats.nl/

Zie ook

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van aankomende carrièrebeurzen.

Inschrijven ›

Mijn account

Je bent niet ingelogd.