Gerard Meijer

Partner - NautaDutilh

Gerard Meijer (Prof. Dr.) is gespecialiseerd in zowel nationale als internationale arbitrage en vertegenwoordigt zowel Nederlandse als buitenlandse cliënten (waaronder multinationals en overheidsinstellingen).

De arbitragezaken waarin Gerard optreedt, hebben betrekking op uiteenlopende (rechts)gebieden (met name (internationale) koop, distributie, bouw en technologie, energie, joint ventures en internationale investeringen). Voorts treedt Gerard regelmatig op in zaken bij de gewone rechter met betrekking tot arbitrages (acties betreffende de tenuitvoerlegging en de vernietiging van arbitrale vonnissen alsmede en betreffende de samenvoeging van arbitrale gedingen). Gerard treedt ook regelmatig op als arbiter.

Gerard studeerde in 1990 af aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. In 2000 is hij beëdigd als advocaat en in 2006 trad Gerard toe als partner bij NautaDutilh, waar hij de arbitragegroep leidt. In 2008 promoveerde Gerard op de overeenkomst tot arbitrage.
Gerard is tevens hoogleraar Arbitration & Dispute Resolution aan de Erasmus School of Law (ESL) van de Erasmus Universiteit alsmede secretaris-generaal van P.R.I.M.E. Finance, het onlangs opgerichte mondiale arbitrage-instituut voor de financiële markten. Voorts is hij lid van de Raad van Advies en Toezicht van het Nederlands Arbitrage Instituut en van de arbitragecommissie van de International Chamber of Commerce (ICC). Gerard wordt vermeld in Chambers and Partners' Global Guide, edities 2004-2014.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van aankomende carrièrebeurzen.

Inschrijven ›

Mijn account

Je bent niet ingelogd.