Jessica de Wit

Adviseur Directie - Stichtse Vecht

Starters binnenhalen zonder ervaring, maar wel met passie en de juiste competenties, is voor mij een van de belangrijkste successen van onze organisatie het afgelopen jaar. 

Jessica is een publiek dier. Ze studeerde bestuurskunde in Leiden en liep stage bij de burgemeester van diezelfde stad. In deze dynamische omgeving werd haar interesse en motivatie voor de lokale overheid definitief aangewakkerd.

Reden voor haar om het afstudeeronderzoek voor haar Master bij de gemeente Wassenaar te doen. Het onderzoek richtte zich op de complexiteit van samenwerkende gemeenten: Wassenaar werd tijdens deze periode samen met Voorschoten de Werkorganisatie Duivenvoorde. Als junior strateeg adviseerde Jessica, die na haar afstuderen daar een baan aangeboden kreeg, de beide colleges en directie.

Na een leerzame tijd stapte zij na 4 jaar over naar gemeente Stichtse Vecht, waar zij in de positie van directiesecretaris de directie adviseert. Daarbij is het bevorderen van de innovatie van de gemeentelijke organisatie haar belangrijkste focus. Gevraagd naar een resultaat waar ze trots op is, zegt Jessica: “de nieuwe generatie een kans geven om bij Stichtse Vecht aan de slag te gaan, starters binnenhalen zonder ervaring, maar wel met passie en de juiste competenties, is voor mij een van de belangrijkste successen van onze organisatie het afgelopen jaar. 

Jessica spreekt tijdens

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van aankomende carrièrebeurzen.

Inschrijven ›

Mijn account

Je bent niet ingelogd.