Klaas van Gend

C++ en operating systems expert, trainer en consultant - Sioux Embedded Systems

Klaas van Gend begon met C op zijn 14e en met C++ in 1998. Hij heeft als software engineer voor diverse Nederlandse en internationale bedrijven gewerkt, waaronder Philips, Océ, Verhaert, Sioux en Siemens.

Sinds 2004 is hij als operating systems expert, trainer en consultant intensief bezig geweest bij onder andere Philips, ASML, Ericsson, Continental, BT, Bosch, Verifone, Taser, Altran, Valeo, Airbus en Denso.

Klaas heeft een honderdtal artikelen geschreven voor diverse tijdschriften, waaronder Computable, Automatiseringsgids, Bits&Chips Magazine, Media Totaal en Linux Magazine en heeft gesproken op veel grote internationale conferenties. Hij werkt momenteel weer als software designer voor Sioux Embedded Systems, een bedrijf dat high-tech software-, mechatronica- en wiskundige projecten uitvoert voor de top van het Nederlandse en Vlaamse bedrijfsleven. Op dit moment is hij bezig met een uitdagend project voor een klant in C++11 op Windows.

In zijn vrije tijd werkt hij aan The Butterfly Effect, een ‘physics puzzle game’ geschreven in C++ en de grafische toolkit Qt5. Een 1.0 versie voor Windows, Linux en Mac moet rond pasen verschijnen.  http://www.the-butterfly-effect.org/ 

Klaas spreekt tijdens

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van aankomende carrièrebeurzen.

Inschrijven ›

Mijn account

Je bent niet ingelogd.