Koen Hindriks

CEO van de startup Interactive Robotics en wetenschapper aan de Technische Universiteit (TU) Delft. - Interactive Robotics

Interactive Robotics is een spin-off van de TU Delft die sociale robots ontwikkeld voor onderwijs, entertainment en events, de retail, en bijvoorbeeld de zorg.

Koen bevindt zich precies op het snijvlak van het onderzoek in de kunstmatige intelligentie en de toepassing van sociale robots in de praktijk. In die rol kan hij nu de ervaring die hij opdeed bij Accenture combineren met het innovatieve onderzoek naar cognitieve technologie waar hij als wetenschapper aan heeft gewerkt. Koen is ook voorzitter van de Benelux Vereniging voor Kunstmatige Intelligentie.

Leven in een robot samenleving.

In de nabije toekomst zullen we steeds meer robots inzetten om processen te automatiseren en mensen te ondersteunen. Robots zullen ook een steeds grotere rol gaan spelen in ons dagelijks leven. We gaan robots tegenkomen in de zorg, het onderwijs, in winkels, en thuis. Kunstmatige Intelligentie en de cloud spelen als enablers daarbij een essentiële rol. Welke rol spelen deze technologieën? Wat kunnen we verwachten in de nabije toekomst? Gaan robots en mensen elkaar aanvullen of niet?

Koen spreekt tijdens

Zie ook

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van aankomende carrièrebeurzen.

Inschrijven ›

Mijn account

Je bent niet ingelogd.