Lambèr Royakkers

Universitair hoofddocent Ethiek & Techniek, voorzitter van de ethische adviescommissie voor het Europese project SUBCOP (Suicide Bomber Counteraction and Prevention). - Technische Universiteit Eindhoven

Lambèr Royakkers is universitair hoofddocent Ethiek & Techniek aan de Technische Universiteit Eindhoven. Daarnaast is hij voorzitter van de ethische adviescommissie voor het Europese project SUBCOP (Suicide Bomber Counteraction and Prevention).

Ik heb Wiskunde en Wijsbegeerte en Maatschappijwetenschappen aan de Technische Universiteit Eindhoven, en Rechten aan de Universiteit van Tilburg gestudeerd. Daarna gepromoveerd aan de Universiteit van Tilburg op een proefschrift over normenlogica. Na mijn promotie heb ik me gespecialiseerd in ethische vraagstukken op het gebied van technisch ontwerpen, en de laatste jaren met name op het gebied van robotica. Ik heb verschillende publicaties in wetenschappelijke tijdschriften op mijn naam staan en meer dan 10 boeken geschreven, waaronder Verantwoord Ondernemen (2007), Ethiek in de rechtspraktijk (2010), Ethics, Technology, and Engineering (2011), Overal Robots. Automatisering van de liefde tot de dood (2012), Moral Responsibility and the Problem of Many Hands (2015) en Just Ordinary Robots (2016).

Lambèr spreekt tijdens

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van aankomende carrièrebeurzen.

Inschrijven ›

Mijn account

Je bent niet ingelogd.