René Megens

Corporate Recruiter - Calco

René is Corporate Recruiter en geeft binnen Calco leiding aan de afdeling recruitment.

Kort na het afronden van zijn bachelor- en masteropleidingen in Bedrijfskunde en management ging René aan de slag als IT trainee bij Calco. Op het eerste gezicht misschien niet de meest voor de hand liggende keuze, maar achteraf gezien wél de juiste.

Na een interne opleidingsperiode bij Calco ging hij vervolgens bij Nationale Nederlanden aan de slag als informatieanalist, een functie waarin hij alle ruimte kreeg om zijn bedrijfskundige achtergrond te combineren met de bij Calco opgedane IT kennis.

Toen Calco eind 2011 enorm begon te groeien, werd René benaderd met de vraag of hij interesse had in een recruitment functie binnen de interne organisatie. Ondanks dat hij het bij Nationale Nederlanden ontzettend naar zijn zin had, besloot hij toch om deze nieuwe uitdaging met beide handen aan te grijpen. Begin 2012 is hij als Recruiter aan de slag gegaan en inmiddels geeft hij leiding aan de afdeling recruitment.   

René deelt de visie van zijn werkgever en gelooft er niet in om mensen in ‘hokjes’ te plaatsen op basis van opleidingsachtergrond. Zijn devies: ‘durf verder te kijken dan je eigen opleidingsachtergrond’. Het belangrijkste is om kansen te signaleren en die vervolgens ook te pakken.

René spreekt tijdens

Zie ook

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van aankomende carrièrebeurzen.

Inschrijven ›

Mijn account

Je bent niet ingelogd.