Marco Aarnink

Eigenaar van Drukwerkdeal.nl - Drukwerkdeal.nl

Van afstudeerproject naar miljoenenbusiness: Marco Aarnink (27) deed het met met internetdrukkerij Drukwerkdeal.nl. Nu wil hij Europa veroveren. ‘Prijs is niet meer het meest effectieve verkoopargument.’

Op grote opdrachtgevers zit Marco Aarnink eigenlijk niet te wachten. Heeft-ie ook niet nodig. Zijn Drukwerkdeal.nl is het vleesgeworden bewijs voor het online adagium ‘massa is kassa’. De website verwerkt dagelijks zo’n 1.500 relatief kleine druk- en printopdrachten, met name van reclamebureaus, MKB­bedrijven en – verrassend genoeg – van andere drukkerijen.

Marktleider

Met een geschatte 26 miljoen euro omzet in 2012 is het marktleider in de snelgroeiende branche van zo’n 300 Nederlandse internetdrukkerijen. Een branche die nog niet bestond toen Aarnink samen met studiegenoot Gert Jan Voortman in oktober 2005 online ging met hun gezamenlijke afstudeerproject van de small businessopleiding aan de Enschedese Saxionhogeschool.

Geboorte van Drukwerkdeal.nl

“Voor een werkgever probeerde ik eens goedkope visitekaartjes en flyers te regelen”, vertelt Aarnink over de geboorte van het idee. “Dat bleek in Nederland zonder uitzondering belachelijk duur. Een kleine Duitse drukker kon wel goedkoop leveren omdat hij veel soortgelijke kleine opdrachten aannam, en pas ging drukken als hij voldoende opdrachten had verzameld. Ik zag onmiddellijk een kans om zulke opdrachten te verzamelen via internet, en het drukwerk zo goedkoop én snel te kunnen leveren.”

Multimiljonair

Van de collegebanken naar eigenaar van een miljoenenbedrijf met 175 man in dienst. Marco Aarnink beleeft met de verkoop van zijn internetdrukkerij een droomexit. ‘Een betere overname had ik niet durven dromen.’

Lees meer

Zie ook

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van aankomende carrièrebeurzen.

Inschrijven ›

Mijn account

Je bent niet ingelogd.