Michelle Emmen

Junior onderzoeker/adviseur - MOVISIE

Michelle Emmen

Michelle Emmen is Junior onderzoeker/adviseur bij MOVISIE.

Michelle Emmen in kernwoorden

Betrokken en enthousiast met kennis van verander-, opleidingskunde en implementatie, onderzoekende blik in combinatie met praktijkgerichte hands on aanpak, passie voor ontwikkeling en leren.

Achtergrond

Sinds januari 2013 werkt Michelle bij MOVISIE als adviseur en onderzoeker. Zij is daar onder meer betrokken bij de implementatie van de Wmo competenties binnen zorg en welzijn (www.movisie.nl/artikel/sociale-professionals-over-wmo-competenties) en het onderbouwen, ontwikkelen en uitproberen van jeugdinterventies (www.movisie.nl/publicaties/onderzoek-naar-ondersteuningsbehoeften-lhbt-jongereninitiatieven).

In oktober 2011 studeerde ze af aan de Rijksuniversiteit Groningen binnen de master Pedagogische Wetenschappen, met de specialisatie Agogiek (nu Lifelong Learning). Tijdens haar studie heeft ze vaardigheden opgedaan als coach van kinderen en jongeren met leer- en/of gedragsproblemen. Op zoek naar mogelijkheden om te ontdekken wat ze verder nog zou kunnen en willen, kwam ze uit bij de interfacultaire marketingvereniging van Groningen, de MARUG. In een bestuursjaar heeft ze haar organisatievaardigheden uitgebreid. Tegelijkertijd heeft ze op informele wijze haar kennis op het sociale vlak aangevuld met bedrijfskundige- en marketingkennis. Haar afstudeeronderzoek deed ze bewust in de praktijk, waarbij ze kwalitatief empirisch onderzoek naar de motivatie om te leren van young professionals combineerde met praktische aanbevelingen richting de opdrachtgever.

Na haar afstuderen heeft ze gewerkt als interviewer van jongvolwassenen met diverse etnische achtergronden. Dit hands on werken met jongeren combineerde ze met een functie als inhoudelijk beleidsmedewerker bij onderzoeksinstituut LEARN, dat zich richt op het toepasbaar en inzetbaar maken van kennis uit onderzoek over leren voor de praktijk. Voordat ze bij MOVISIE startte heeft ze vier maanden reizen door Latijns Amerika gecombineerd met Spaanse les.

Michelle spreekt tijdens

Zie ook

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van aankomende carrièrebeurzen.

Inschrijven ›

Mijn account

Je bent niet ingelogd.