Ralph Hamers

CEO en voorzitter Raad van Bestuur ING Groep - Voorzitter Bestuur Bank - ING

Ralph Hamers (1966, Nederlandse nationaliteit) is sinds 13 mei 2013 lid van de Raad van Bestuur van de in Amsterdam gevestigde ING Groep.

Ralph Hamers (1966, Nederlandse nationaliteit) is sinds 13 mei 2013 lid van de Raad van Bestuur van de in Amsterdam gevestigde ING Groep. Op 1 oktober 2013 werd hij benoemd tot CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur.
Ralph Hamers is tevens voorzitter van het Bestuur Bank.

ING is een wereldwijde financiële instelling van Nederlandse origine die bancaire diensten levert via ING Bank en een aanzienlijk belang heeft in de beursgenoteerde verzekerings-bedrijven NN Group NV en Voya Financial, Inc.

Met een divers personeelsbestand van 53.000 medewerkers werkt ING in meer dan 40 landn aan haar doelstelling om mensen in staat te stellen om zowel privé als zakelijk steeds voorop te blijven lopen.

Ralph Hamers trad in 1991 in dienst bij ING als relationship manager Structured Finance bij de divisie Global Clients. In 1995 werd hij hoofd van de Media Finance Group, een afdeling met kantoren in Los Angeles en Amsterdam. Enkele jaren later werd hij benoemd tot deputy general manager bij Global Lending Risk Management, en vervolgens general manager van ING Roemenië.

In 2002 volgde de benoeming tot general manager van het ING Bank kantorennetwerk. In 2005 werd Ralph Hamers benoemd tot chief executive officer van ING Bank Nederland, gevolgd door de benoeming tot global head Commercial Banking Network in 2007. In 2010 is hij benoemd tot hoofd Network Management van Retail Banking Direct & International.
In dat jaar is hij ook lid geworden van het ING Banking Managementteam. Ralph Hamers was CEO van ING België en Luxemburg van 1 maart 2011 tot aan zijn benoeming als lid van de Raad van Bestuur van ING Groep.

Ralph Hamers behaalde in 1989 zijn doctoraal in Econometrie en Operations Research aan Tilburg University.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van aankomende carrièrebeurzen.

Inschrijven ›

Mijn account

Je bent niet ingelogd.