Robert Bouten

Sport Ambassadeur - Randstad

Robert Bouten

Robert Bouten is Sport Ambassaseur van Radnstad, wildwaterkanoër en studeert Management of Technology aan de TU Delft.

Zijn roots liggen in Brabant, hij is geboren in Oss en opgegroeid in Eersel. Voordat hij ging kanoën heeft hij jaren lang op atletiek gezeten en daarnaast ook wat getennist. Vakanties bracht hij het liefst in de bergen door, spelend aan een meertje of riviertje.

Op basisschool 't Busseltje kwam hij in groep zeven via een vriendje in aanraking met de kanosport. Op de Volmolense Kano Club (VKC) raakte hij al snel enthousiast voor de sport waar de jaren daarna veel voor moest wijken. Op de VKC vond hij een omgeving waarin hij zijn sportieve ambities kwijt kon. De Nederlandse top was dagelijks aanwezig voor training en verschillende toptrainers stonden aan de kant voor begeleiding. Zo vond hij een omgeving met kennis, inspiratie en motivatie om snel naar een hoog niveau te groeien.

In 2000 maakte hij zijn debuut op het junioren WK in Bratislava. Twee jaar later eindigde hij als 8e in de finale van zijn laatste junioren WK. Dit jaar was tevens zijn debuut in het seniorencircuit bij de World Cup in Praag. Twee moeilijke jaren volgden waarin hij buiten de seniorenselectie viel en op zichzelf aangewezen was. Dit zette hem aan tot professionalisering; het opzetten van een website, meer buitenlandse stages, en het vinden van sponsoren om de buitenlandse stages te bekostigen.

In 2005 betaalden deze inspanningen zich terug en kwalificeerde hij zich als eerste voor het Nederlands team. Een succesvolle WK-start en zijn eerste Nederlandse titel volgden en zijn eerste Word Cup finale behaalde hij een jaar later. In 2007 zette hij de eerste stap naar de Olympische Spelen van Beijing waar hij in 2008 menigeen verraste met een fantastische 9e plaats in de finale.

Met de inspiratie van Beijing heeft hij hard doorgetraind naar London. Dit is een belangrijke leerweg geworden met vele hobbels als blessures aan pols en schouder. Uiteindelijk miste hij op het WK in Bratislava (2011) op één plaats na een startplaats voor de Spelen van London. Het seizoen van 2012 heeft hij na de World Cup in Seu d'Urgell vroeger dan gebruikelijk bëindigd om in Delft met de master Management of Technology te starten.

Bron: www.robertbouten.nl

Zie ook

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van aankomende carrièrebeurzen.

Inschrijven ›

Mijn account

Je bent niet ingelogd.