Stientje van Veldhoven

Tweede Kamerlid - D66

Stientje van Veldhoven

Stientje van Veldhoven (1973) is sinds juni 2010 lid van de Tweede Kamerfractie. Tweemaal is zij uitgeroepen tot groenste politicus van het jaar.

"Mijn eerste stappen op de arbeidsmarkt brachten mij naar het Europees parlement. Daar zag ik voor het eerst 'politiek in de praktijk', en het heeft me niet meer losgelaten. Na een aantal jaren bij het ministerie voor Economische Zaken werd ik diplomate in Brussel, waar ik voor Nederland onderhandelde over Europese wetgeving. Bij de Europese Commissie werkte ik een aantal jaren aan het versterken van het Europese onderzoeksbeleid, waarna ik terugkeerde bij Economische Zaken, als leidinggevende, voor ik in 2010 verkozen werd in de Tweede Kamer."

"Ik maak werk van meer energiebesparing voor particulieren en bedrijven, meer bescherming van onze natuur en meer hergebruik van grondstoffen. Dat zorgt voor banen en is goed voor onze duurzame concurrentiepositie. Bovendien moeten we voor onze energie niet afhankelijk zijn van instabiele en onberekenbare regio’s. Verder wil ik dat de treinreizigers zo min mogelijk last hebben van problemen op het spoor."

Mijn account

Je bent niet ingelogd.