Wieke Dijkstra

Communication manager employer branding - Randstad

Wieke Dijkstra

Wieke Dijkstra is hockeyester en Communication manager employer branding bij Randstad.

Over Wieke Dijkstra

Wieke Dijkstra is Nederlands hockeyinternational, en speelde 123 interlands (10 doelpunten) voor de Nederlandse vrouwenploeg (peildatum 22 september 2012).

Dijkstra debuteerde voor Oranje op 20 juni 2003 in het zeslandentoernooi te Busan (Zuid-Korea) in de wedstrijd tegen Zuid-Afrika (0-3) De defensief ingestelde middenveldster van Laren, werd tijdens het Europees Kampioenschap 2007 te Manchester multi-functioneel in de verdedigingslinie ingezet. Op 22 augustus 2008 behaalde ze de gouden medaille op de Olympische Spelen van Peking.

In de Nederlandse Hoofdklasse komt Dijkstra sinds de zomer van 2003 uit voor Laren. Voorheen speelde ze bij Groningen, PW, EHV en SCHC.

In november 2011 kwam aan Dijkstra's interlandcarrière plots een einde door de mededeling van de Argentijnse trainer Max Caldas dat hij haar niet mee zou nemen naar Alicante als voorbereiding op Londen 2012.

Naast haar hockeycarrière behaalde Dijkstra een Bachelor in de Bestuur- en organisatiewetenschap aan de Universiteit Utrecht en is zij afgestudeerd in haar Master op het gebied van Strategisch Human Resource Management.

Bron: wikipedia

Interview Wieke Dijkstra - Werken bij Randstad

Een medaille staat heel goed op je CV. “Sporters bezitten veel belangrijke competenties, kunnen heel goed met hiërarchie werken en zijn gewend aan diversiteit. Iedere dag bedenk je weer hoe je het uiterste uit jezelf kan halen. Want één procent minder inzet kan het verschil maken tussen zilver en goud.” Toch zijn er nog niet voldoende bedrijven die zien dat topsporters op de werkvloer een goede investering zijn. “Ik wilde graag een traineeship doen en het liefst de consultancy in. Ik ben bij alle grote consultancybedrijven geweest. Ze zeiden allemaal: ‘je hebt een indrukwekkend CV, maar kom maar terug na je hockey-carrière.’ De bedrijven die ik gesproken heb zijn alleen geïnteresseerd in mensen die 60 uur per week kunnen werken. Dat gaat niet samen met een carrière in de sport. Bij Randstad kan dat gelukkig wel. Randstad heeft een partnership met het NOC*NSF. In 2012 willen ze bij de Olympische spelen 150 flexibele werkplekken gecreëerd hebben. Ze hopen dat steeds meer werkgevers zich daar bij gaan aansluiten.”

Lees het volledige interview >> 

Zie ook

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van aankomende carrièrebeurzen.

Inschrijven ›

Mijn account

Je bent niet ingelogd.