Frits Staals

Manager Projects, PTC-PCM - Tata Steel

Sinds 2012 is Frits Staals als Manager of Projects verantwoordelijk voor de realisatie van projecten bij Tata Steel IJmuiden en hij heeft meer dan 25 jaar ervaring in multidisciplinaire projecten. 

Met een een open, pro-actieve houding geeft Frits leiding aan ruim 100 gekwalificeerde en gedreven professionals van het interne projectenbureau van Tata Steel IJmuiden.

In korte tijd voltooit hij met zijn medewerkers complexe, technische projecten van hoge kwaliteit. Als medewerker van Frits werk je aan zichtbare projecten die concrete resultaten opleveren. Je krijgt de kans je visie te delen, je ideeën uit te werken en te groeien in je vak.

Om aan de top van de Europese staalindustrie te blijven opereren, is een ambitieus investeringsprogramma vastgesteld tot 2020 dat in de workshop toegelicht wordt:

  • Nieuwe Converters in de Oxystaalfabriek, inhoud 350 ton vloeibaar staal
  • Verhogen walskracht eindwals Warmbandwalserij, van 3400 naar 4500 ton
  • Ombouwen proeffabriek Hisarna, reductie CO2 uitstoot met 20%, tot een continu productie-installatie
  • Nieuwe Continu Gietmachine Oxystaalfabriek, capaciteit 2,7 Mton/jaar
  • Nieuwe gashouder voor kooksovengas, gasinhoud circa 50.000 m3.

Frits Staals heeft meer dan 25 jaar ervaring in multidisciplinaire projecten. Hij is werkzaam geweest bij Solvay en Smurfit Kappa. Daar heeft hij diverse functies bekleed binnen engineering, onderhoud en supply chain. Met die ervaring is hij gevraagd als Manager of Projects bij Tata Steel IJmuiden.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van aankomende carrièrebeurzen.

Inschrijven ›

Mijn account

Je bent niet ingelogd.