Benadering en behandeling van patiënten met een buitenlandse achtergrond

Binnen een multiculturele samenleving kom je patiënten tegen met veel verschillende achtergronden. In deze workshop komen de culturele verschillen aan bod die betrekking hebben op de zorg.

Nederland, en voornamelijk de grote steden in Nederland, zijn multicultureel samengesteld. Als zorgprofessional kom je mensen in de praktijk tegen binnen deze multiculturele samenleving met allerlei verschillende achtergronden.

Wij denken veel van elkaar te weten en elkaar te begrijpen, maar wat is nou eigenlijk gebruikelijk binnen die verschillende culturen? Hoe gaat men om met ziek zijn? Wat maakt nou dat er met enige regelmaat geroepen wordt dat "buitenlanders" therapie-ontrouw zijn?

In deze workshop komen dergelijke vragen aan bod, Of je nou werkzaam bent als beginnend of ervaren zorgprofessional, of dat je nog stage moet gaan lopen binnen een zorginstelling. Dit zijn zaken die ons allemaal aangaan en waar iedereen wat aan heeft.

Door

Sigra

SIGRA (Samenwerkende Instellingen Gezondheidszorg Regio Amsterdam) is het samenwerkingsverband van gezondheidszorginstellingen in de regio Groot Amsterdam. SIGRA wil bijdragen aan de samenhang, kwaliteit en efficiëntie van de zorg in het werkgebied.

Over Sigra ›

Waar & wanneer

Datum en tijd nog niet bekend.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van aankomende carrièrebeurzen.

Inschrijven ›

Mijn account

Je bent niet ingelogd.