De toekomst van de MKB accountant. Waarom dit beroep interessanter is dan je denkt!

Een groot deel van de financiële professionals onderschat de impact van technologie met betrekking op zijn/haar functie. Volgens onderzoek zullen Robotics en data analytics zich snel integreren binnen alle kerntaken van financiële functies. Wat zijn hiervan de gevolgen voor de accountants? Deze workshop geeft antwoord op al deze vragen en meer.

De vraag ‘aan welke eisen moet de MKB - accountant van de toekomst voldoen?’ levert een hele waslijst op vereiste vaardigheden, van al dan niet specifieke kenniseisen, ook branchegerichte, maar vooral ook de vaardigheden voor een daadwerkelijke adviesfunctie.

Maar hoe kan de MKB accountant daadwerkelijk een adviseur zijn? Welke vaardigheden zijn dan vereist? Hoe word je een goede gesprekspartner? Kun je dat leren? Hoe breed moet die adviesfunctie zijn?

De accountant moet zijn klant duidelijk maken wat bepaalde financiële informatie voor hem betekent. Ook moet hij als trust advisor uitleggen waarom bepaalde regelgeving er is en wat de gevolgen daarvan kunnen zijn. Dichtbij de cliënt en persoonlijk betrokken dus.

Rekening houdend met de technische ontwikkelingen zal ook de MKB accountant kritisch moeten kijken naar de kennis en vaardigheden die essentieel zijn voor zijn beroepsuitoefening. Ook hier geldt attent zijn op de gevolgen van digitalisering, reporting on demand en data-analyse.

In de workshop word je bijgepraat over specifieke ontwikkelingen voor de MKB accountant, zodat je zelf kunt bepalen of het beroep iets voor jou zou kunnen zijn.

Spreker Bekijk alle sprekers ›

Mijn account

Je bent niet ingelogd.