De zin en onzin van diversiteit

Een interactieve workshop die helpt een betere m/v balans op te werkvloer te bereiken.

Nederland scoort laag als het gaat om vrouwen in de top van organisaties. Vrouwen op hoge functies is iets bijzonders lijkt het. Maar zijn Nederlandse topvrouwen er simpelweg niet of is ons vrouwelijk talent gewoonweg niet zichtbaar? Wil vrouwelijk talent niet doorstoten naar de top en kunnen we er niets aan doen? Of komt het vanzelf wel goed?

Waarom diversiteit

Tijdens de workshop wordt u meegenomen langs redenen waarom m/v diversiteit belangrijk is. Ook kijken we met u naar de belangrijkste oorzaken waarom een betere m/v balans nog lastig te bereiken blijkt. Het Charter Talent naar de Top is hierbij een belangrijk instrument.

M/V balans

U kunt een interactieve workshop verwachten waarbij u handvatten krijgt aangereikt die helpen om een betere m/v balans te bereiken. Tijdens deze workshop zullen we doormiddel van stellingen en discussie een mening vormen over het onderwerp. Gedurende de workshop wordt interactie tussen de deelnemers gestimuleerd en zal er onder andere gebruik gemaakt worden van videomateriaal.

Door

Talent naar de Top

Stichting Talent naar de Top is opgericht in 2008 en richt zich op het faciliteren en stimuleren van overheid, werkgevers en topvrouwen zelf. Om vanuit intrinsieke motivatie de instroom, de doorstroom en het behoud van het aantal vrouwen aan de top te bevorderen.

Over Talent naar de Top ›

Waar & wanneer

Datum en tijd nog niet bekend.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van aankomende carrièrebeurzen.

Inschrijven ›

Mijn account

Je bent niet ingelogd.