Debat: wat werkende vrouwen willen

Als organisatie kun je niet om een 'female touch' heen. Alleen lijkt de 'female touch' te verdwijnen. Debatteer hierover mee tijdens de workshop 'Wat Werkende Vrouwen Willen'.

'female touch' is de sleutel naar succes voor organisaties
Succesvolle organisaties snappen wat werkende vrouwen willen (#wwvw). Ze geven vrouwen een volwaardige plaats in hun organisatie. Ze denken na over zaken als flexibel werken, doorstroom van vrouwen, verlofregelingen en kinderopvang. Waarom? Omdat ze weten dat een 'female touch' in een organisatie onmisbaar is. Succesvolle organisaties snappen de groeiende invloed van vrouwen in de wereldeconomie. Hun smaak en voorkeuren zijn niet te onderschatten.

Vrouwen bepalen grotendeels hoe we ons geld en onze tijd spenderen. Vrouwen worden steeds invloedrijker en onafhankelijker. Als organisatie kun je dus niet om een 'female touch' heen: door vrouwen in het DNA van je organisatie op te nemen en vooral ook door naar ze te luisteren. Want dát is de sleutel naar succes!

Zorg dat vrouwen door huidige tijdgeest niet van toneel verdwijnen
Helaas lijkt deze ‘female touch’ - mede door de recessie en bezuinigingen – op dit moment in rap tempo te verdwijnen. Het wordt vrouwen door organisaties en door regelgeving vanuit de overheid niet makkelijk gemaakt om volwaardig en op niveau onderdeel uit te maken van het arbeidsproces. Sleutelposities worden meer en meer door mannen gedomineerd.

Vrouwen worden gepasseerd voor functies, omdat ze ‘zakelijke avondafspraken niet aankunnen’. En ga zo maar door. Met een desastreus effect voor de langere termijn. Daarom willen wij NU actie ondernemen. Op de dag na Moederdag willen wij samen met jullie massaal aandacht aan dit onderwerp besteden. Zodat niemand om de werkende vrouwen en hun invloed op de wereldeconomie heen kan.

Waar & wanneer

Datum en tijd nog niet bekend.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van aankomende carrièrebeurzen.

Inschrijven ›

Mijn account

Je bent niet ingelogd.