Diversiteit en kansen voor werkgevers

Tijdens deze workshop worden praktische tips gegeven over hoe een diversiteitsbeleid ontwikkeld en succesvol geïmplementeerd kan worden.

Door vergrijzing, ontgroening, individualisering en internationalisering wordt de Nederlandse beroepsbevolking steeds diverser van samenstelling. Deze ontwikkeling heeft vanzelfsprekend invloed op de samenstelling van het personeelsbestand van bedrijven en organisaties. Deze hebben steeds meer te maken met verschillen in cultuur, normen, waarden, behoeften en gedragingen van werknemers.

Is er winst te halen uit een gevarieerd personeels- en klantenbestand? Ja, mogelijkheden zijn er volop. Diversiteit in etniciteit (cultuur), leeftijd en geslacht biedt kansen voor veel bedrijven. Als diversiteit bewust wordt gemanaged levert dat:

  • meer renderende klanten(groepen) op
  • door de toenemende krapte op de arbeidsmarkt een groter potentieel aan gekwalificeerde arbeidskrachten beschikbaar is
  • binnen het bedrijf meer gemotiveerde medewerkers aanwezig is die met plezier hun werk doen
  • er een grotere waardering vanuit de maatschappij is voor diverse organisaties. Dat is allemaal pure winst. Het beste halen uit alle medewerkers, rekening houdend met hun verschillen én overeenkomsten, om (blijvend) te kunnen aansluiten bij de wensen en behoeften van de klant is dé uitdaging voor elk bedrijf

In deze workshop worden praktische tips aangereikt hoe diversiteitsbeleid ontwikkeld en succesvol geïmplementeerd wordt. Ook krijgen de deelnemers gelegenheid om te leren van elkaars ervaringen en "best practises".

Waar & wanneer

Datum en tijd nog niet bekend.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van aankomende carrièrebeurzen.

Inschrijven ›

Mijn account

Je bent niet ingelogd.