TALKSHOW: Feiten en fabels rondom het opvangen van asielzoekers

Overheid, Vakinhoudelijk

Host Dionne Stax gaat in gesprek met Joeri Kapteijns, bestuurslid van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers. Aannames en misverstanden zijn er genoeg, maar wat is nu echt waar? Gestaafd door feiten en cijfers vertelt Joeri het echte verhaal.

Door

Gespreksleider

Spreker Bekijk alle sprekers ›

  • Joeri Kapteijns is sinds 1 november 2019 bestuurslid van het COA. Daarvoor was hij achtereenvolgens directeur Control, Bedrijfsvoering en Juridische Zaken en directeur Regie Migratieketen bij het ministerie van Justitie en Veiligheid. Tot 2010  had hij diverse (management)functies binnen het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

    Kapteijns is binnen het bestuur portefeuillehouder voor onder meer begeleiding van asielzoekers, (voor)inburgering & participatie, alleenstaande minderjarige vreemdelingen, veiligheid & aanpak overlast en kwetsbare groepen zoals kinderen, bekeerlingen en LHBTI. Ook heeft hij een deel van de bedrijfsvoering onder zich, zoals ict, financien en personeel (HR&O).

    Kapteijns studeerde Arbeid en Sociale Zekerheid, een multidisciplinaire studie Rechten, Economie en Sociologie aan de toenmalige Katholieke Universiteit Brabant (KUB).

    Joeri spreekt tijdens:

    Lees meer ›

Mijn account

Je bent niet ingelogd.