Heropening van de grenzen tussen Venezuela en de ABC-eilanden

Caribbean, Finance, Vakinhoudelijk

Tussen Venezuela en de ABC-eilanden bestaat een lange historische geschiedenis, waarin er sprake is van economische ontwikkeling en sociale interactie. Deze historische geschiedenis zal tijdens de workshop de revue passeren. Op 19 februari 2019 besluit Venezuela de grenzen met de ABC-eilanden te sluiten. Wat zijn de consequenties van deze eenzijdige beslissing voor de ABC-eilanden op economisch en sociaal gebied?

Op 3 april 2023 opent Curaçao de lucht- en maritieme grenzen met Venezuela en Bonaire zal per dezelfde datum alleen de maritieme grenzen openen. Aruba opent op 1 mei in eerste instantie alleen de maritieme grenzen. Wanneer het luchtruim voor Venezuela opengaat op Aruba en Bonaire is nog niet bekend. 

Naar aanleiding van deze heropening van de grenzen zullen op een interactieve wijze de voor- en nadelen van deze heropening voor de ABC-eilanden besproken worden met de deelnemers aan de workshop. Adviezen voor een positieve heropening van de grenzen met Venezuela zijn welkom!

Door

Gespreksleider

  • Jason Nisbet is een specialist in de publieke- en semipublieke sector en kent dit krachtenveld als geen ander. De afgelopen 25 jaar heeft Jason zich beziggehouden met de bestuurlijke ontwikkeling van diverse Overheids apparaten in de Dutch Caribbean, Suriname en Engelstalige eilanden in het Caribisch gebied. Jason heeft een bachelor in Ontwikkelingsgeografie en een doctoraal in Sociologie en Beleids- en Organisatiewetenschappen met een specialisatie in de publieke en de private sector.  Jason is de voormalige directeur van de Immigratiedienst Curaçao verantwoordelijk voor de reorganisatie van de dienst, voormalige Advisory Partner bij KPMG en momenteel Associate Partner EY Consultancy Caribbean met strategieontwikkeling, reorganisaties, leiderschapsontwikkeling en cultuurverander-programma’s als voornaamste focus.

    Jason spreekt tijdens:

    Lees meer ›

Mijn account

Je bent niet ingelogd.