Omgaan met vermoedens van mishandeling

welzijn

De Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling helpt professionals goed te reageren bij signalen van geweld. Bijvoorbeeld huisartsen, leerkrachten en medewerkers van jeugdinrichtingen. Sinds 1 juli 2013 zijn beroepskrachten verplicht een meldcode te gebruiken bij vermoedens van geweld in huiselijke kring.

Professionals in zorg en welzijn spelen een belangrijke rol in het herkennen en stoppen van kindermishandeling en huiselijk geweld. Alle organisaties die met kinderen en/of ouders werken moeten een meldcode hebben en hun medewerkers scholen op dit thema. Leidinggevenden leren hoe zij een meldcode kunnen implementeren en zorg en welzijn professionals leren de signalen te herkennen, de juiste stappen te zetten én om het bespreekbaar te maken.

Vermoedens van (kinder)mishandeling en huiselijk geweld

Hoe ga je om met een niet-pluis gevoel? Wanneer weet je zeker dat het om kindermishandeling gaat? Hoe werkt het beroepsgeheim als je met collega's wilt overleggen? Welke stappen volg je met de Meldcode? En hoe start je een ouder- of partnergesprek? The Next Page gaat hierop in!

Door

The Next Page

The Next Page is een sociale onderneming die zich inzet voor de aanpak van kindermishandeling en huiselijk geweld. The Next Page is dé e-academie over het thema kindermishandeling en huiselijk geweld voor professionals die met kinderen en ouders werken.

Bekijk de website van The Next Page ›

Sprekers Bekijk alle sprekers ›

Waar & wanneer

Datum en tijd nog niet bekend.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van aankomende carrièrebeurzen.

Inschrijven ›

Mijn account

Je bent niet ingelogd.