Pas jij in de accountancy?

Accountancy, Carrièremogelijkheden, Finance

Ben jij een rode, groene, gele of blauwe accountant en hoe pas je dan in de accountancy?

De accountant staat al een aantal jaren in de spotlights. Overheid, bedrijven, de media, allemaal kijken ze met argusogen naar het vak. De toezichthouder wordt steeds kritischer op kwaliteit en stelt haar eisen steeds hoger zoals ook de maatschappij dat doet in het dagelijks leven.

Daardoor veranderen ook de eisen aan en de verwachtingen over de accountant (al dan niet in opleiding). In iedere advertentie kun je ze lezen klantgerichtheid , adviesvaardigheden , analytisch vermogen, proactieve houding, het kunnen vertalen van financiële kennis en analyses aan business van de ondernemer enz. Opleidingen wijzigen ook en worden uitgebreider.

Accountants zullen daarom en daardoor steeds meer en beter naar de gedragsaspecten van het beroep en de noodzakelijke opleidingen en vaardigheden van de medewerkers kijken om aan de verwachtingen van de maatschappij zo goed mogelijk te voldoen.

Maar dat geldt andersom  ook voor de individuele medewerker/sters.  Van hun kant mag je verwachten dat zij weten of en hoe zij als accountant zouden willen werken, zich duidelijk en gericht oriënteren en er dan gericht voor kiezen.

In deze workshop inventariseren we de belangrijkste persoonlijke kenmerken en hun belang en betekenis om als accountant te slagen. Er worden je handvatten aangereikt op basis van het DISC-model van Marston en Clark (US). Dat staat voor vier dominante gedragskenmerken van mensen:

  1. Dominant – rood,
  2. Invloed-geel, 
  3. Stabiel-groen en 
  4. Consciëntieus-blauw. 

    Dit model wordt dan toegepast op de rol van de accountant en de werkomgeving waarin ieder kenmerk zich het best manifesteert.

Daardoor kun je een stuk zelfanalyse  doen en jezelf testen en gericht oriënteren op een mogelijk succes in de accountancy.

Door

Waar & wanneer

Datum en tijd nog niet bekend.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van aankomende carrièrebeurzen.

Inschrijven ›

Mijn account

Je bent niet ingelogd.