De robots komen er aan! Houdt de accountant de controle of neemt Watson (IBM) het werk over?

Accountancy

Technologische ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op. Vandaag bestel je een pizza via je tablet en je betaalt deze met IDEAL. We passen kleding in de webshop en regelen onze weekendjes weg via internet. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een ‘app’ voor gemaakt die ons helpt in het dagelijks leven. Hoelang duurt het nog voordat we allemaal een zelfrijdende auto hebben?

Al deze handelingen genereren data. Tegenwoordig genereren we in 10 minuten net zoveel data als in de periode van de prehistorie tot 2003!

Administraties van bedrijven komen steeds meer tot stand door invloed van internet, tablets en andere apparaten (denk aan scansystemen voor scannen van facturen). Bedrijven hebben hierdoor met één ‘druk op de knop’ inzicht in hun financiële positie. Advies van specialisten wordt ingewonnen via online loketten, chats en zelfs WhatsApp.

Wat voor invloed heeft de steeds verder gaande digitalisering op de rol van de accountant?

Kan hij bijvoorbeeld nog wel een up-to-date risico-analyse maken van een bedrijf? Begrijpt de accountant de bedrijfsprocessen nog wel voldoende en kan hij hierover adviseren? Wat doet de accountant met deze exponentiële groei van data?

Oftewel; Hoe ziet de dienstverlening van de accountant er straks uit?

Het zal duidelijk zijn dat de huidige accountant ‘moderner’ moet worden en kennis moet hebben van IT om zijn dienstverlening optimaal uit te kunnen blijven voeren.

Zonder IT kennis is het verstrekken aan de cliënt van (toekomstgerichte) informatie en business-analyses niet meer mogelijk. Is de accountant van de toekomst een halve IT-consultant?

Oriëntatie op je (toekomstige) baan als accountant is noodzakelijk!

In de workshop wordt vooral aandacht gericht op de noodzakelijk bredere ontwikkeling van de accountant. Naast het huidige opleidingspakket wordt kennis en kunde van IT een permanent onderdeel van de opleidingen. Deskundigen van Grant Thornton accountants en adviseurs geven je vanuit hun ervaringen en verwachtingen handvatten om je toekomst nog beter gestalte te kunnen geven.

Kom naar de workshop op zaterdag 28 november van 11:45 tot 12:45 uur.

Door

Grant Thornton Accountants en Adviseurs

Ruimte om te groeien

Druk bezig met je studie of al in een afrondende fase? Tijd voor een volgende stap. Je wilt laten zien wat je waard bent. Aan collega's en aan cliënten. Wij zoeken studenten en starters met initiatief. Collega’s die verantwoordelijkheid nemen; voor opdrachten die ze uitvoeren én voor hun eigen carrière. We zoeken gepassioneerde en resultaatgerichte teamspelers.

Grant Thornton is een middelgrote accountancy- en adviesorganisatie met ongeveer 500 medewerkers in Nederland. Je wordt bij Grant Thornton omringd door collega’s die een prettige, persoonlijke werksfeer creëren. Ook een internationaal georiënteerde werkomgeving behoort tot jouw mogelijkheden. Het wereldwijde netwerk van Grant Thornton International, dat het 6e grootste ter wereld is en verankerd is in 130 landen, verzekert je hiervan.

www.grantthornton.nl/carriere

We leren je graag kennen tijdens de Nederlandse Carrièredagen in Utrecht! ›

Sprekers Bekijk alle sprekers ›

Waar & wanneer

Datum en tijd nog niet bekend.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van aankomende carrièrebeurzen.

Inschrijven ›

Mijn account

Je bent niet ingelogd.