Vertrouwen is goed, accountantscontrole nog beter, toch?

Accountancy

Krijg tijdens deze workshop een goed beeld van het werk bij een accountantskantoor.

Een bedrijf moet gerund worden, beslissingen nemen, winst-/verliescijfers bepalen. Accountantscontrole is een vitaal onderdeel van en voor behoorlijk bestuur. De discussies over die accountantscontroles halen zelfs de kranten. Soms worden de twijfels over die controles aanleiding voor een openbare discussies en komen instanties als de AFM in beeld.

Het gaat niet alleen om de betrouwbaarheid van de cijfers, het gaat ook om risico’s vast te stellen in een onderneming, over vragen als continuïteit en betrouwbaarheid van bestuur. Het gaat ook om “check and balances” en hoe die werken. De accountant moet meer zijn dan een verificateur.

Maar hoe zit dat dan met die accountantscontrole? Aan de hand van een casus wordt een controle bij een fictieve cliënt op hoofdlijnen opgezet, worden de controletaken verdeeld na toelichting door de eindverantwoordelijke en een totaal-controleprogramma vastgesteld. Daardoor kun je een beter beeld krijgen van het werk bij een accountantskantoor, de samenhang met je studies en de verantwoordelijkheden die je toebedeeld krijgt tijdens je carrière.

Waar & wanneer

Datum en tijd nog niet bekend.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van aankomende carrièrebeurzen.

Inschrijven ›

Mijn account

Je bent niet ingelogd.