Waarom je Niet Moet Streven naar Succes als Young Professional

Carrièreworkshop

De periode in het begin van je professionele loopbaan kan heel ingewikkeld en stressvol zijn. Hoe kies je de “juiste” studie? Hoe vind je je droombaan?

Het zijn maar een paar voorbeelden van vragen die veel studenten en young professionals bezig houden. Wist je dat er een hele wetenschappelijke discipline is die dit soort vragen probeert te beantwoorden? Tijdens deze workshop zal ik ingaan op wat we weten over de transitie van opleiding naar werk vanuit wetenschappelijk onderzoek. En daarbij staat één stelling centraal: focus je vooral niet te veel op succes. Om die stelling te onderbouwen zal ik kennis gebruiken uit ons onderzoek naar inzetbaarheid, duurzame loopbanen en loopbaan shocks. Benieuwd? Sluit dan vooral aan!

Door

Gespreksleider

  • Jos Akkermans

    Dr. Jos Akkermans is Universitair Hoofddocent bij de Vrije Universiteit Amsterdam. Zijn onderzoek richt zich vooral op thema’s rondom duurzame loopbanen, loopbaan shocks en inzetbaarheid. Hij ontwikkelde ook interventies op basis van zijn onderzoek, bijvoorbeeld voor mbo’ers aan de start van hun loopbaan en voor Ierse jongeren met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Jos is de huidige Division Chair van de Academy of Management Careers Division, de grootste wetenschappelijke community wereldwijd op het gebied van management onderzoek. Verder is hij opleidingsdirecteur van de Master of Business Administration van de VU.

    Jos spreekt tijdens:

    Lees meer ›

Waar & wanneer

Datum en tijd nog niet bekend.

Mijn account

Je bent niet ingelogd.