Waarom je zeker moet overwegen om in de wereld van accountancy te treden!

Een groot deel van de financiële professionals onderschat de impact van technologie met betrekking op zijn/haar functie. Volgens onderzoek zullen Robotics en data analytics zich snel integreren binnen alle kerntaken van financiële functies. Wat zijn hiervan de gevolgen voor de accountants? Deze workshop geeft antwoord op al deze vragen en meer.

Volgens de ACCA ( een  van de grootste accountorganisaties), moet de toekomstige accountant naast een IQ en EQ ook over technische en ethische kennis  bezitten. Daarnaast is het ook een vereiste om een visionair te zijn en op de hoogte zijn van digitale kennis. En dan wordt er ook nog verwacht dat ze intelligent, empatisch, ervaren en vaktechnisch zijn. Kortom, een echte duizendpoot! Maar is dit wel haalbaar?

Een ding is zeker, technische ontwikkelingen zijn zeker een punt van aandacht als het gaat om accountancy, het is van essentieel belang dat ze op de hoogte zijn van de huidige economische maatschappij. Voor de accountant gelden ook ‘technologic driven audits’ als uitgangspunt bij de dienstverlening aan cliënten. Daaruit voortvloeiende advisering is een van de mogelijk toegevoegde waarden.

Sprekers Bekijk alle sprekers ›

Mijn account

Je bent niet ingelogd.