De Nationale Carrièrebeurs 2013

Wie binnenkort voor het eerst de arbeidsmarkt op stapt begint zich enkele maanden voor het afstuderen te oriënteren op mogelijke werkgevers. Tijdens De Nationale Carrièrebeurs 2013 konden de studenten en starters persoonlijk in contact komen met 135 topwerkgevers. Zij waren niet alleen geïnteresseerd in banen, ook stageplekken bleken erg gewild.

15.750 bezoekers in 2 dagen

Met 15.750 bezoekers in twee dagen tijd, heeft de 16e editie van De Nationale Carrièrebeurs dit jaar het recordaantal bezoekers uit 2008 bijna geëvenaard. Toen bezochten 16.000 mensen de beurs. De mogelijkheid voor persoonlijk contact was zowel voor de beursbezoeker als de exposant een belangrijke reden om aanwezig te zijn op een carrière-evenement als deze. Toch werd de digitale weg zeker niet overgeslagen in de zoektocht naar een baan. Als voorbereiding op het bezoek aan de RAI konden bezoekers terecht op de site van Jobnet, waar alle aanwezige bedrijven middels een werkgeverspresentatie de carrièremogelijkheden voor studenten en starters binnen hun bedrijf toonden. Hier hebben de bezoekers flink gebruik van gemaakt. In de eerste helft van de maand maart alleen is het aantal pageviews op deze carrière-site opgelopen naar 2 miljoen.

Studenten, starters en switchers

Naast studenten en starters waren er op de beurs volgens exposanten veel carrièreswitchers te vinden. Jonge enthousiaste mensen met een aantal jaren werkervaring die zich niet door de moeilijke tijd laten weerhouden om op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Zij handelen helemaal in de lijn der gedachten van PvdA-leider Diederik Samsom, die vrijdag 15 maart de beurs opende. Volgens Samsom moet je ook in deze tijd niet veilig blijven zitten waar je zit of voor het standaard carrièrepad kiezen, maar juist risico's nemen. Zijn carrièreadvies voor studenten en starters was dan ook: "Probeer in het begin van je carrière een paar risico's te nemen, maak een paar fouten. Maak ook een keer de verkeerde keus, daar leer je ontzettend veel van."

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van aankomende carrièrebeurzen.

Inschrijven ›

Mijn account

Je bent niet ingelogd.

Mediapartners
ICTwerktComputableKnaek.