Melvin Tjoe Nij

Oprichter/Directeur - Young Global People & The Other Network

Melvin Tjoe Nij

Oprichter/Directeur l Young Global People & The Other Network

Melvin Tjoe Nij is directeur van Young Global People en The Other Network. Een netwerker pur sang, is geboren in Amsterdam en woonde tussen zijn twaalfde en zijn negentiende in Suriname. Eenmaal terug in Nederland deed hij de HEAO en later (van 2002 t/m 2005) de master opleiding Financiële Planning aan de UvA. Als eigenaar van een financieel Adviesbureau bezocht hij veel netwerkbijeenkomsten en al snel bleek dat hij zich in een overwegend blanke, middelbare-mannenwereld bevond. Dit is de aanleiding geweest van de oprichting van The Other Network (TON) in 2004. Een businessnetwerk dat zich richt op het zichtbaar maken van de voordelen van meer culturele diversiteit binnen het Nederlandse bedrijfsleven. Al snel na de oprichting van TON werd het tijd voor een volgende stap. De blik op en naar de toekomst.

Vandaar dat Melvin in 2005 Young Global People (YGP) oprichtte. YGP is de grootste online community voor multicultureel talent in Nederland. Dit platform is er op gericht om de verbinding te leggen tussen het bedrijfsleven, multiculturele studentenverenigingen en hoogopgeleide multiculturele kandidaten voor vacatures, activiteiten en het delen van kennis en kunde. In beide initiatieven staat netwerken centraal. Op deze manier creëert hij dagelijks zelf de ideale voorwaarden om zijn lievelingsmotto in praktijk te brengen: ‘divided we fall, united we stand!’

“Ik krijg elke keer ontzettend veel energie als ik met studenten en starters uit het netwerk praat. Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk en als ik erover nadenk is het geen werk maar meer een missie! Elk initiatief staat of valt met het vermogen om mensen te mobiliseren vandaar dat het mijn wens is dat YGP heel groot mag worden."

Melvin spreekt tijdens

Zie ook

Mediapartners
Logo Match & MeetLogo JobnetLogo Slam!Logo Knaek
Logo TalentMatch